clik SINI

Sunday, 11 May 2014

~ The Liebster Award ~


assalamualaikum :) hihi 


eh logo apa pulak ni comey lagi tu yang penting pink..haha?? alhamdulillah rupanya izzah dapat award lah baru ja mimpi2 ngidam2 nak dapat award haha ..The Liebster Award lagi tuh , thanks sesangat ''Cik Oren'' sudi nominate izzah dalam award ni walaupun award ni tak lah segrand Anugerah Juara Lagu takpun Anugerah Bintang Popular kan rasanya tapi award ni boleh kita kenal-kenalan dan kongsi cerita2 kita jugak kan :) 

terkejut jugak mula2 check shout box , eh award? *terpikir2 buat sementara waktu* tanpa buang masa geledah lah ke blog Cik Oren hehe owhh ni lah awardnya :) btw lagi sekali terima kasih banyak2..izzah pun baru je menjengah ke alam blog banyak lagi ilmu tentang blog masih zero~ hihi hope kita sesama pergi kearah yang lebih menggapai bintang..haha insyaALLAH 
*ok stop mengarut*

Rules:  Official Rules Liebster Award   
  • Mention the person who nominated you with a link to their blog
  • Answer the question asked
  • Nominated 11 other bloggers with a smaller following but with a lots of potential
  • Create 11 of your own question for them to answer
  • Notify your nominate 

ni lah jawapan izzah soalan2 yang telah dikemukan oleh cik oren kepada izzah , hope kita dapat kongsi something sesama ye :)

1. Your date of birth - it's ok if you don't want to mention the year
tanggal 15 november 1993 , tepat jam 10.30 malam bermulah kehidupan baru kepada ayah dan mak dengan kehadiran orang ketiga iaitu izzah lah , izzah anak sulung *eh lari soalan* haha maaf..

2. What kind of book do you like to read?
ha cakap bab buku , izzah really like it , buku ja suka membacanya ?? ofkos la minat jugak kan , pantang jumpak buku best2 hot seller tak kisah genre apa grab saja.. haha nampak sangat tamak disitu btw izzah berkelebihan kearah buku motivate lah novel suku time je kot hehe , kadang2 banyak yang cabaran dalam dunia bergelar student ni :) so harus kuat tempuh kan bangun jatuh tu perkara biasa :) diri tabah dan usaha tinggi insyaAllah everything okeys yang penting diri kita dengan Sang Pencipta harus be main point ! 

3. Who is your favorite author?  
hilal asyraf , prof Dr muhaya suka sangat penulisan diorang..deep sangat ~

4. What do you like to share in your blog? 
 haha , cakap pasal ni izzah suka share story2 tentang daily life yang pernah alami , tak kisah best ke tak asal boleh abadi dalam blog , sampai satu masa boleh baca dan boleh scan ketidak-matangan dalam menulis hehe kadang2 tu motivate tu ada lah jugak basicnya lebih kepada kehidupan seharian..

5. Your favorite bloggers.
seriusslly and honestllyy blogger yang jadi feveret izzah blog irine nadia , blog fatinliyana , dan lain2 lagi lah..awesome diorang punya blog ..ni lah role icon izzah dalam dunia blog nih , best sesangat blog diaorang memang tak sah lah kalau sehari tak skodeng ..punyalah fanatik kan , teringin sangat nak jumpak blogger awesome nih :)

6. Your hobby.
hahaha cakap pasal hobi , tara hobi yang jarang sekali digunapakai oleh masyarakat memang sempoi habis lah, tak pasti hobi yang tetap apa ,*nampak sangat tak tetap pendirian kan , my hobby is mengarut ..haha *cubit pipi* tak abih2 dengan mengarut.. ya! kadang2 benda camnilah buat kita happy tapi janganlah sampai jadi lagha pulak kan , pandai2 la kita servive diri kita ,mengarut is something yang luas banyak bidang not dalam satu scop ja , izzah suka mereka cipta masakan yang entah apa2 but daebak ! haha ha berblogging jugak salah satunya ya correct i really like it ~

7. What's your activity during weekend? 
cakap pasal aktiviti hujng minggu nih, apa eh yang specel ? makan tidur makan tidur kikiki takdaklah izzah selalu abiskan masa tengok movie kalau berhujung minggu dekat kolej lah nak hilangkan stress *ish3* kalau rumah plak macam biasa lah bibik separuh masa agaknya hahaha  

8. Your favorite food. 
bagi izzah semua jenis makanan adalah feveret izzah asal halal sedap mulut ni terimanya seadanya..haha makan adalah perkara paling seronok ! haha sampai satu tahap izzah harus kurangkan makan..hihi tapi feveret tekak izzah rasanya mostly lebih kepada tradisional moden masakan..dah macam tema wedding pulak..yang penting masakan ibu adalah segala-galanya~ 

9. Do you play any music instruments?
emm memang tak lah kot sebab aku kurang minat benda2 alah muzik nih ..huhu tak tahu napa tapi memang camtulah ..music dengan izzah memang tidak sebati :( 

10. Your favorite artist. 
haha suka song ji hyo ..yak !! *kasi lagu angry bird sikit* haha disebabkan setiap minggu izzah mengadap reality show ni memang taksah lah tak jatuh hati , suka cara dia yang blur spontan..hihi ha artist baru yang izzah minat sangat sekarang marian rivera gracia :) temptation of wife ~ 

11. What's your opinion about this blog? 
 mula2 terjah masuk blog ni oh basic nampak colour oren , and tengok nama pun cik oren so intersting and nice and awesome blog.. nampak yang penting lagu ni best ! salah satu feveret izzah jugak ..:) keseluruhannya izzah rasa blog ni mampu pergi jauh insyaALLAH..hehehe maaf andai banyak terlari soalan ~

hehe kepada yang ditag oleh izzah jangan stress2 ye ,kalau sudi jawab lah ..hehe terimakasih:) 
just for sharing ~ yang telah ditag pun kalau sudi lagi terima award ni dengan berbesar hati izzah menerima :) 


ha nah ni soalan2 nya , hehe selamat menjawab , jawapan bebas dan jangan lupa taw tinggal link post anda dekat kotak komen ok :) sharing is caring sometime sharing is loving hehehe ^^_^^

1. where are you study ?
2. what do you think special about yourself ?
3. why you start blogging ?
4. what country that you really want to travel and why ?
5. what favourite movie you like to watch ?
6. what your personal vision in your life ?
7. who the best role model in your life ?
8. what your hobby ?
9. what things that you really hate ?
10. who are your the favourite blogger ?
11. what do you think about my blog and give me same tips to improve it ^^?


8 comments:

  1. Checked. :) Akak pun baca buku motivasi tapi entah bila habis, Tebal sangat. hihihi
    Thanks sebab sudi jawab soalan2 oren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha akak itu normal kadang2 take long2 time jugak rasa nak khatam hihi ^_^ wc juga sebab sudi tag izzah :)

      Delete
  2. Answer it!
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/05/liebster-award-nomination-34567.html :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi luang masa jawab soalan :)

      Delete
  3. jawab dah

    http://mamamursyid.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. hehe :) terima kasih mama mursyid sudi jawab :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hehe thanks sudi luangkan masa ye :)

      Delete

! (^)_(^) ..jangan malu2 komen eh..temakaseh :)